Helena Nyblom är utbildad vid Sahlgrenska Akademin i Göteborg. Medicine doktor i Invärtes medicin samt specialistläkare i psykiatri med många års erfarenhet av kliniskt arbete.

Helena har en passion för livsstil och hälsa som resulterat i fyra böcker som publicerats i Sverige, Danmark och Norge. Helena håller också inspirerande föredrag om mat, livsstil och hälsa.

Med sin medicinska kompetens och ett brinnande engagemang för hälsofrågor, önskar Helena inspirera dig till enkla och sunda små val steg för steg för bättre välmående och hälsa. Senaste års forskning visar starkt på hur vi med enkla livsstilsval kan förse kroppen med allt vad den behöver för att fungera optimalt i vardagen och öka vårt välmående. Som mamma är det också viktigt för Helena att ge inspiration till att även de små får del av de smarta livsstilsvalen.

Foto av: Bård Gudim

Maten är din medicin

Läkarens guide til den naturliga supermaten

Kunnskapen du trenger for å gjøre enkle, sunne valg

 • Noe du får
 • Noe annet du får
 • En fordel du vil oppleve
 • En fordel til
 • Enda en verdi du får av å lese boken

Helena Nyblom är läkaren som introducerat begrepet supermat i Sverige. I sin nya bok Läkarens guide til den naturliga supermaten slår hon ett slag för den enkla och sunda maten. Hon beskriver vad vi bör äta för att motverka inflamation i kroppen och sjukdommar som – fetma, allergier, demens, hjärtproblem of cancer. Med utgångspunkt i den senaste forskningen – bland annat från de blå zonerna där befolkningen lever längst i värden – går hon igjenom var kroppen behöver för at inte aldras i  förtid.

På ett lystfullt och enkelt sätt kan du få hela familjen att äta nyttigt och gott. Grunder är regnbogsmaten; en fargstark och varierad kost med nyttiga fetter, proteiner, kolhydrater och antioxidanter. Genom att välja naturlig supermat – näringsrika, frächa och icke-processade råvaror – påverkar du fin hälsa och ditt välmåande på både kort och lång sikt – bortom banting och trenddieter.

Helena Nyblom är utbildad läkare vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitetet, med. dr i invärtes medicin og specialistläkare i psykiatri. Hon har ett brinnande interesse för hälsa och livssilsfrågor och har tidligare givit ut tre böcker i Sverige, Danmark och Norge.

Maten är din medicin

Supermat - vägen til ett friskare liv

Kunnskapen du trenger for å gjøre enkle, sunne valg

 • Varför är blåbär, tomater,
  apelsiner, nötter, chiklad och lax bland det nyttigaste vi kan atä?
 • Vad händer i kroppen om vi äter för lite fett?
 • Varför åldras vi?
 • Varför är v¨äxternas färgpigment så hälsosamma?
 • Hur kan vi på ett enkelt sätt påverka vår hälsa?/span>

Med boken Supermat får du hjälp til att genom maten förebygga sjukdomar och hitta kroppens egen läkeformåga. Senare års forskning har gjort stora och spännande upptäcker om vad kosten betyder för hälsan. Lär dig hur du kan äta för att motverka åldrandet och må bättre.

Ät ofra till exempel blåbär, tomat, apelsin, nötter, choklad och lax som alla fungerer som naturens eget apotek. Följer du bara bokens enkla recept och förslag kommer du snart att vara både piggare och slankare.

Helena Nyblom är specialistläkare i psykiatri och medicine doktor i invärtesmedicin. Hon är utbildad vid Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitetet och har ett brinnande interesse fåor hälsa – och livsstilsfrågor.

Kontakta oss

Vi är inte kvar just nu. Men du kan skicka oss ett mail och vi kommer tillbaka till dig, så snart som möjligt.

Börja skriv och tryck "Enter" för sökning